fr - nl

Dominique Bergmans


Dominique Bergmans is Master in de Lichamelijke Opleiding (1983), een redelijk "carthesiaanse" opleiding die haar de nodige bagage heeft gegeven om te kunnen lesgeven.

Na een lange zoektocht in het "alternatieve" domein, is ze in contact gekomen met shiatsu en is ze in 1996 begonnen met de opleiding tot shiatsubeoefenaar bij André Poppe. Ze heeft het attest van humane shiatsubeoefenaar, erkend door de Belgische Shiatsu Federatie.

In 2001 is ze gestart met de opleiding shiatsu voor paarden bij Christelle Pernot en Liz Eddy en heeft het attest van beoefenaar van shiatsu voor paarden behaald begin 2005. Sindsdien is ze shiatsu beoefenaar voor mens, paard en hond.

In 2006 heeft ze de Belgische School voor PaardenShiatsu gesticht waar ze mensen opleidt tot shiatsubeoefenaar voor paard en mens. De School is erkend door de Belgische Shiatsu Federatie.

Martine De Weirdt


Wie ben ik?

Een hervormde cartesiaanse, die energetische methodes meer dan 20 jaren geleden heeft ontdekt. Een background als tolk, en jaren als kader in de financiële industrie.

En shiatsu dan?

Alles is begonnen met Reiki. Shiatsu kwam later dankzij mijn paard Shanti.

En, in 2008, mijn ontmoeting met Dominique Bergmans, directeur van de Belgische Shool voor Paardenshiatsu. En het ontdekken van een alternatieve therapie met een diep respect voor het leven, in een diepgaande dialoog en verbondenheid met de paarden en met als bonus persoonlijke spirituele ontwikkeling.

Na het behalen van mijn diploma heb ik eerst enkele jaren practijkervaring opgedaan. Daarna heeft Dominique mij opgeleid tot leerkracht en ik heb een nieuw plezier ontdekt. Door les te geven kan ik niet alleen theoretische en practische kennis doorgeven, maar ook de magie van de aanraking, het voelen en de liefde voor het leven.

Martine geeft mee les in de school: sinds 2014 initiatiestages en eerste cyclus, sinds 2015 ook tweede cyclus. Ze is erkend als lesgeefster door de Belgische Shiatsu Federatie.